Menu Sluiten

Chili con Carne

Voor vrijdag 26 maart staat er Chili con Carne op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 20 minuten, en daarna ben je nog 15 minuten aan het koken voordat je gerecht klaar is. We hopen dat het er dan ongeveer zo uit ziet:

Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden:

Chili con carne

Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.

Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 uien
  • 1 teen
  • knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 groene paprika’s
  • 1 blik rode bonen
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g mager rundergehakt
  • 2-3 theelepels chilipoeder
  • 100 ml water
  • 6 takjes koriander
  • *Peper uit de molen

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes (2x)
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Wok/braadpan
  • Spatel
  • Maatbeker
  • Eetlepel
  • Spatel/schuimspaan
  • Theelepel

Bereidingswijze

  1. Maak de uien en het teentje knoflook schoon en snij de ui en knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snij in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm. En snij de koriander fijn.
  2. Breng water aan de kook in de kookpan (je ziet het borrelen).
  3. Snij ondertussen met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten.
  4. Dompel de tomaten één voor één voor 10 sec. onder in het kokende water met een schuimspaan en spoel goed af onder (ijs)koud water. Haal het vel van de tomaten af. Doe dit voor alle tomaten. Snijd de tomaten daarna in 8 stukken. Giet het water daarna weg.
  5. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  6. Vul de kookpan voor de helft met water. Breng het water aan de kook. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
  7. Zet ondertussen een wok of braadpan op het vuur en verwarm 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten. Doe daarna het gehakt erbij en bak het los en gaar (het gehakt kijkt mooi bruin en zit niet meer aan elkaar vastgeplakt).
  8. Roer de paprika, de chilipoeder, de tomatenstukjes en 100 ml water door het gehakt-, ui-, knoflookmengsel. Schep de uitgelekte bonen erdoor en laat de chili con carne op een laag vuur met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  9. Breng de chili op smaak met peper en doe de koriander er naar smaak overheen op het bord.