Menu Sluiten

Erwtensoep

Voor vrijdag 5 maart staat er Erwtensoep op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 20 minuten, en daarna staat de soep nog 65 minuten te koken voordat deze klaar is, en dan ziet het er ongeveer zo uit:

Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden: Erwtensoep Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.

Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:

Ingrediënten

  • 200 gram spliterwten
  • 100 gram ribkarbonade
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes Maggiplant
  • 1 kleine aardappel
  • ½ kleine knolselderij
  • 2 kleine preien
  • 3 takjes bladselderij
  • 100 gram rookworst
  • Peper uit de molen

Benodigdheden 

  • 1 grote kookpan
  • Schuimspaan
  • Snijdplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Bord met keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng twee liter water in een grote pan aan de kook en voeg de spliterwten, de ribkarbonade, takjes maggiplant en het laurierblaadje toe. Schep met een schuimspaan het bovendrijvende schuim eraf.
  2. Leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 40 minuten zachtjes koken.
  3. Maak de groenten schoon. Schil de aardappel en snijd in stukken van 1cm bij 1cm. Schil de knolselderij en snijdt in plakken, maak daarna van de plakken blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm. Snijdt de prei in ringen. Spoel de aardappel, knolselderij en prei af met water. Hak de bladselderij fijn.
  4. Als de 40 minuten voorbij zijn schep je de ribkarbonade uit de pan en laat je kort afkoelen. Snijd het vlees in stukjes (verwijder indien nodig het bot uit de karbonade). Roer de aardappel, prei, knolselderij en bladselderij door de soep. Voeg de stukjes ribkarbonade ook weer toe aan de soep en breng de soep op smaak met versgemalen peper. Leg de deksel op de pan en laat de soep nogmaals 25 minuten koken, tot dat de groenten gaar zijn.
  5. Verwijder het laurierblaadje en de takjes maggi plant uit de soep. Snijd het stuk rookworst in plakjes en roer door de soep heen. Voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe aan de soep.