Menu Sluiten

Kipfilet met zoete aardappel en groente

Voor dinsdag 9 maart staat er Kipfilet met zoete aardappel en groente op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 10 minuten, en daarna ben je nog 20 minuten aan het koken voordat je gerecht klaar is. We hopen dat het er dan ongeveer zo uit ziet:

Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden:

Kipfilet zoete aardappel

Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.

Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram spruiten
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 stuks kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gram verse rozemarijn
  • 200 gram champignons
  • Peper uit de molen
  • 1 eetlepel honing

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Mes (2x)
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze vervolgens in blokjes van 1 cm dikte.
  2. Was de citroen en snijd deze in tweeën. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes.
  3. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de zoete aardappelblokjes samen met de citroenplakjes.
  4. Was de spruiten en voeg deze na 10 minuten toe aan de zoete aardappel blokjes.  Laat dit dan nog 10 minuten doorbakken.
  5. Snijd de kipfilets in blokjes van 2 cm , snij het knoflookteentje fijn in zo klein mogelijke stukjes en snij ook de rozemarijn fijn.
  6. Voeg de kip, knoflook en rozemarijn toe aan de aardappelblokjes en bak het geheel gaar.
  7. Snij ondertussen de champignons in plakjes en bak deze ook nog zo’n 5 minuten mee. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren.
  8. Breng het gerecht op smaak met wat peper.
  9. Pers de andere citroenhelft uit en giet het sap over de kip met aardappel. Voeg tot slot de honing toe, meng alles goed door elkaar en smullen maar!