Voor vrijdag 12 maart staat er een Minestronesoep (Italiaanse groentesoep) op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 15 minuten, en daarna ben je nog 15 minuten aan het koken voordat je soep klaar is. Daarna hopen we dat het er ongeveer zo uit ziet:
Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden:
Minestronesoep
Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.
Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes oregano
- 500 gram groente
- (Wortel, bleekselderij, paprika, bloemkool)
- 200 gram aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 50 gram volkorenpasta
- 1 bouillontablet met minder zout
- 1 kleine pot bonen
- 2 volkoren boterhammen
- 500 ml water
Benodigdheden:
- Snijplank
- Koekenpan
- Mes (2x)
- Spatel
Bereidingswijze:
- Pel de ui en de knoflook en snipper deze allebei in kleine stukjes.
- Was de kruiden en snij deze grof.
- Was de groente. Schil de wortel, snij deze doormidden en snij de wortel in dunne plakjes. Was de bleekselderij en snij deze in dunne plakjes. Was de paprika en snij deze in kleine stukjes, was de bloemkool en snij deze in roosjes/stukjes.
- Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van 1 cm.
- Doe de olie in de pan, laat deze even warm worden en bak de ui en de knoflook in de pan.
- Voeg alle groentes doe en bak deze ook even mee.
- Voeg de aardappel, de tomatenblokjes, de kruiden, de pasta, het bouillonblokje en 500 ml water toe en breng dit aan de kook.
- Kook de soep in 10 minuten gaar. Prik met een vork in de pasta en de aardappelen en test of deze al gaar zijn.
- Open de blik bonen, laat deze uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Eetsmakelijk!
Tip: Rooster twee volkoren boterhammen en eet deze bij de soep en/of voeg twee eetlepels geraspte kaas (30+) aan de soep toe.