Menu Sluiten

Roerbakgroenten met zilvervliesrijst

Voor dinsdag 16 maart staan er Roerbakgroenten met zilvervliesrijst op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 15 minuten, en daarna ben je nog 20 minuten aan het koken voordat je gerecht klaar is. We hopen dat het er dan ongeveer zo uit ziet:

Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden:
Roerbakgr zilvervliesrijst

Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.

Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel lente ui
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • ½ Chinese kool
  • 250 gram witte champignons
  • 2 stuks kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 cm gember
  • 1 chilipeper
  • Koriander

Benodigdheden:

  • Snijplank (2x)
  • Mes (2x)
  • Koekenpan of wok (2x)
  • Kookpan
  • Spatel
  • Eetlepel
  • Vork

Bereidingswijze

  1. Maak de rode ui en de knoflook schoon. Snij de ui doormidden en snij hem vervolgens in kleine blokjes van minder dan 0,5 cm. Snij de knoflook zo klein mogelijk.
  2. Snij bij de lente-ui een stukje van de boven en onderkant af en haal het buitenste ‘blad’ eraf en snij de lente-ui in ringen van 0,5 cm. Snij een stukje van de uiteinden van de courgette af, snij hem in de lengte doormidden en daarna in stukken van 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes van 0,5 tot 1 cm.
  3. Snij de onderkant van de Chinese kool af. Snij de Chinese kool in de lengte doormidden en snij reepjes van 0,5 cm. Maak de champignons schoon en snij in plakjes van 0,5 cm.
  4. Pak een schone snijplank en een schoon mes om de kipfilet mee te snijden. Snij de kipfilet in blokjes van 1 tot 2 cm.
  5. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin 1 eetlepel olie. Doe in de koekenpan de knoflook en de ui en bak in 2 minuten. Doe hier ook de lente ui, courgette, paprika, Chinese kool en de champignons bij.
  6. Vul een kookpan voor de helft met water en zet deze ook op het vuur, laat het water koken (je ziet het borrelen). Doe de rijst in het kokende water en laat het opnieuw koken, kook de rijst 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
  7. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier 1 eetlepel olie in. Doe de kipfilet in de koekenpan en bak in 10 minuten gaar (ze zijn bruin van kleur en wit van binnen).
  8. Schil de gember met een schilmesje en snij in zo klein mogelijke blokjes. Snij het groene gedeelte van de peper af en snij de peper in de lengte doormidden. Haal alle pitjes eruit. Snij in halve ringetjes van 0,5 cm en doe de peper en de gember bij het groentemengsel. Laat 5 minuten mee bakken.
  9. Giet het water van de rijst af en roer goed door, laat nog even 5-10 minuten staan met de deksel op de pan. Scheur als laatste de korianderblaadjes in stukjes en verdeel over het wokgerecht.