Menu Sluiten

Spaghetti met spinazie en zalm

Voor dinsdag 23 maart staat er Spaghetti met spinazie en zalm op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 10 minuten, en daarna ben je nog 25 minuten aan het koken voordat je gerecht klaar is. We hopen dat het er dan ongeveer zo uit ziet:

Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden:

Spaghetti spinazie zalm

Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.

Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 gram ongekookte volkorenpasta
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 15 cherrytomaatjes
  • 2 zalmmootjes (210 gram)
  • 3 eetlepels olie
  • 500 gram verse spinazie
  • 150 milliliter kookroom light
  • Peper uit de molen

 

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Champignonborstel /stukje vochtig keukenpapier
  • Koekenpan (2x)
  • Spatel (2x)
  • Opscheplepel (2x)

Bereidingswijze

  1. Vul de kookpan voor de ½ met water en breng aan de kook (tot het water borrelt). Tip: Leg geendeksel op de kookpan. Zo voorkom je dat het water gaat overkoken. Voeg de pasta toe en kook 9 minuten
  2. Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukken. Verwijder de uiteinden en de schil van de knoflook en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
  3. Maak de champignons schoon met een champignon borsteltje of een stukje vochtig keukenpapier en snij iedere champignon in zes stukjes. Snij de cherrytomaatjes door de midden.
  4. Smeer beide kanten van de zalmmootjes in met olie.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook hierin. Voeg de stukjes champignon toe aan het ui – knoflook mengsel
  6. Verhit in een aparte koekenpan 1 eetlepel olie. Leg nu de zalm (met de huidkant eerst) in de koekenpan. Bak de zalm op een halfhoog vuur ongeveer 3 minuten totdat de huid bruin kleurt.
  7. Keer de zalm voorzichtig om, en verlaag het vuur. Bak deze kant gedurende een minuut of twee. Je kunt goed zien wanneer de zalmmoten gaar zijn, als het vlees roze is geworden, maar niet meer vochtig is.
  8. Voeg de spinazie toe aan het mengsel van ui, knoflook en champignons totdat deze wat gekrompen is.
  9. Schenk de kookroom bij de spinazie en breng op smaak met peper. Voeg de tomaatjes toe aan de saus.
  10. Verwarm de saus ongeveer 10 minuten goed door op laag vuur. Zorg ervoor dat de saus niet gaat borrelen.
  11. Giet de pasta af en verdeel de pasta over de borden. Verdeel de saus over de pasta en leg het zalm mootje op de pasta met saus. Eet smakelijk!