Menu Sluiten

Gebakken zuurkool met kip en krieltjes

Voor vrijdag 19 maart staat er Gebakken zuurkool met kip en krieltjes Op het menu. De voorbereidingen (zoals wassen en snijden) kosten ongeveer 5 minuten, en daarna ben je nog 25 minuten aan het koken voordat je gerecht klaar is. We hopen dat het er dan ongeveer zo uit ziet:

Het recept hiervoor vind je bij de benodigdheden in de box, maar is hier ook digitaal te vinden:
Gebakken zuurkool kip

Daarin staan ook de voedingsinformatie en een indicatie van de portie-groottes. Een overzicht van de inhoud van het recept staat ook onderaan deze pagina.

Daarnaast is er natuurlijk ook een instructiefilmpje:

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 300 gram krieltjes
  • 2 stukjes kipfilet (250 gram)
  • Peper uit de molen
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram zuurkool
  • 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet vloeibaar
  • 75 ml light kookroom

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan (2x)
  • Spatel (2x)
  • Opscheplepel (2x)

Bereidingswijze :

  1. Snij de sjalotten in dunne ringetjes. Snij de oregano zo fijn mogelijk.
  2. Snij de krieltjes door de helft en vervolgens in dunne plakjes.
  3. Bestrooi de kipfilets met peper.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de sjalotten 3 minuten op halfhoog vuur.
  5. Schep de zuurkool en oregano door de sjalotten en bak deze 15 minuten zachtjes door.
  6. Verhit een eetlepel bak- en braadvet in een andere koekenpan.Bak de kipfilets op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.  Keer de kipfilets regelmatig.
  7. Leg de kipfilets op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  8. Voeg 1 eetlepel olie extra toe aan de resterende olie van de gebakken kipfilets.Bak hierin de krieltjes knapperig en roer ze regelmatig met de houten spatel om.
  9. Roer de kookroom door de zuurkool en verhit ongeveer 10 minuten goed door.
  10. Verdeel de zuurkool en krieltjes over 2 borden en leg op elk bord een kipfiletje. Eet smakelijk!